Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Big Boss

Το πραγματικό όνομα του Big Boss είναι John, αν και τα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν γνωστός ως Jack. Γεννήθηκε το 1935. Έχει εμφανισθεί στα: Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Metal Gear Solid: Portable Ops, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots και Metal Gear Solid: Peace Walker.

To 1950 συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας ως μέλος των Green Berets. Το 1954 ήταν παρόν στην πρώτη από αέρος πυροδότηση βόμβας υδρογόνου στην ατόλη Bikini όπου, όπως και όλοι όσοι ήταν παρών, εξέθεσε τον εαυτό του σε υψηλά ποσά ραδιενέργειας. Έχοντας προσωπικό μέντορα την Boss διδάχτηκε πολλές πολεμικές τεχνικές και ανέπτυξε μαζί της την τεχνική κοντινής μάχης για κάθε στρατιώτη, το γνωστό CQC (close quarter combat). Το 1961, στα αρχικά στάδια του πολέμου του Βιετνάμ και πριν ακόμη αναμιχτούν οι Η.Π.Α. συμμετείχε σε μυστικές αποστολές στην χώρα της Ινδοκίνας μαζί με τον φίλο του Python.

To 1964 ως μέλος της ομάδας Fox πήρε μέρος στην αποστολή Virtuous Mission προκειμένου να διασώσει τον σοβιετικό επιστήμονα Nikolai Sokolov ο οποίος ήταν όμηρος της παραστρατιωτικής ομάδας του Yevgeny Volgin. O Big Boss με την κωδική ονομασία “Naked Snake” διείσδυσε στην περιοχή Tselinoyarsk της Σοβιετικής Ένωσης και κατάφερε να βρει τον Sokolov. Καθώς όμως οι δυο τους έφευγαν, πάνω σε μια γέφυρα τους σταμάτησε η μέντορας του Big Boss, η ‘’The Boss”. Η Boss είχε προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Volgin. Αφού νίκησε τον Big Boss σε μάχη CQC, μαζί με την βοήθεια και του Volgin, ένα ελικόπτερο της ομάδας Cobra (με αρχηγό την Boss) ήρθε και μάζεψε τον Sokolov. O Big Boss, γεμάτος τραύματα, κατάφερε τελικά να επιβιώσει για να ξαναπάει μετά από μία βδομάδα στην ίδια περιοχή. Αυτή τη φορά η αποστολή ονομάστηκε ‘’Snake Eater’’.

Στην αρχή της αποστολής ο Big Boss συνάντησε μια γυναίκα με την κωδική ονομασία ‘’EVA’’. Η EVA ήταν πρώην πράκτορας της NSA. Η EVA πληροφορεί τον Big Boss πως ο Sokolov βρίσκεται σε μία βάση, το Groznyj Grad. Ο Big Boss μετά από αρκετές περιπέτειες κατάφερε να φθάσει στην βάση όπου κρατείτο ο Sokolov και να τον συναντήσει. Όμως καθώς ο Sokolov έδινε στον Big Boss αρκετές πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια του Volgin (philosophers legacy) και το μεγάλο του όπλο, το Shagohod, εισέβαλε μέσα στο δωμάτιο ο Volgin και αιχμαλώτισε τον Big Boss υποβάλλοντας τον σε βασανιστήρια στα οποία και έχασε τον ένα του μάτι. Τελικά όμως ο Big Boss κατάφερε να αποδράσει έχοντας ως βασικό στόχο την καταστροφή του Shagohod. Στη συνέχεια ήρθε για ακόμη μια φορά αντιμέτωπος με τον Volgin και αυτή τη φορά κατάφερε να τον εξουδετερώσει μια για πάντα καταστρέφοντας και το Shagohod. Καθώς ο Big Boss και η EVA κατευθύνονταν σε μια κοντινή λίμνη προκειμένου να φύγουν με ένα υδροπλάνο εκεί τους περίμενε η Boss. O Big Boss αντιμετωπίζει την Boss και την σκοτώνει. Λίγο αργότερα βέβαια μαθαίνει την αλήθεια σχετικά με τη στάση της Boss.

Το 1970 βρίσκει τον Big Boss σε μία άλλη περιπέτεια, αυτή τη φορά στην San Hieronymo Peninsula της Κολομβίας. Εκεί ο Big Boss συναντάει για πρώτη φορά τον μετέπειτα αρχηγό της Fox Hound Roy Campbell. Αυτή τη φορά ο κακός της υπόθεσης είναι ο Gene ο οποίος ηγούνταν της ολοκληρωτικά πλέον ανεξάρτητης Fox της οποίας πρώην μέλος ήταν φυσικά και ο ίδιος ο Big Boss. Η Fox υπό την ηγεσία του Gene αποκόπηκε τελείως από την CIA καθώς και από κάθε πολιτικό και κυβερνητικό έλεγχο. Απώτερος στόχος του Gene ήταν η δημιουργία ενός ‘’’έθνους στρατιωτών’’ που θα ήταν τελείως ανεξάρτητο από κάθε πολιτική των εκάστωτε κυβερνήσεων. Ο Gene είχε και ένα μεγάλο όπλο στο πλευρό του, το Metal Gear. Όμως τελικά ο Big Boss ματαίωσε τα σχέδια του Gene, σκοτώνοντας τον και καταστρέφοντας το Metal Gear.

Εν τω μεταξύ είχε ήδη πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα, ‘’Les Enfants Terribles’’ με την δημιουργία των κλώνων του Big Boss, των μετέπειτα γνωστών και ως Solid Snake και Liquid Snake, καθώς επίσης και το Solidus Snake.

Στη συνέχεια το 1974 o Βig Boss βρίσκεται στην κεντρική Αμερική, στην Κόστα Ρίκα, όπου λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα του Peace Walker. O Big Boss ηγείται πια μιας στρατιωτικής ομάδας, της ‘’Militaires Sans Frontières’’ (δεν θα επεκταθώ παραπάνω, τι γίνεται στο τέλος κτλ καθώς δεν έχω παίξει-τερματίσει το game).

To 1995, o Βig Boss ηγείται στην Νοτια Αφρική, της Outer Heaven έχοντας ως στόχο την δημιουργία ενός στρατοκρατικού κράτους όπου ο στρατιώτης θα είχε τον πρώτο λόγο και δεν θα ήταν ένα απλό πιόνι των πολιτικών. Προς επίτευξη αυτού του σκοπού, είχε και την βοήθεια ενός νέου Metal Gear. Όμως ο νεαρός τότε Solid Snake χαλάει τα σχέδια του Big Boss καταστρέφοντας το Metal Gear. To ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και το 1999 στην Zanzibarland, μια περιοχή της κεντρικής Ασίας με αυτήν την φορά ο Big Boss να έχει την βοήθεια και του πρώην φίλου του Snake από την Fox Hound, δηλαδή του Frank Jaeger (Gray Fox). Ο Big Boss δεν είχε ακόμη εγκαταλείψει τα σχέδια του για την δημιουργία του στρατοκρατικού κράτους, όμως και πάλι κατανικήθηκε από τον Solid Snake o οποίος και τον σκότωσε, έτσι τουλάχιστον πίστεψε.

Ενώ πιστεύονταν πως ο Big Boss είχε σκοτωθεί από τον Solid Snake το 1999 στην Zanzibarland στην πραγματικότητα αυτό δεν ίσχυε. Ο Big Boss ακόμη και τότε είχε καταφέρει να επιβιώσει. Οι Patriots τον είχαν ουσιαστικά υποβάλει σε κώμα καταψύχοντας το σώμα του. Ο Big Boss κάποια στιγμή ξύπνησε (2014) και συνάντησε τον Solid Snake στο τέλος των γεγονότων του Guns of the Patriots. Εκεί είπε στον Snake πως ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των Patriots. Στην πορεία όμως διαφώνησε με τα σχέδια τους και τους εναντιώθηκε εξού και τα γεγονότα του 1995 (Outer Heaven) και 1999 (Zanzibarland) όπου ουσιαστικά ο Big Boss είχε στραφεί εναντίον των Patriots, αυτών που είχαν την πραγματική δύναμη και δρούσαν παρασκηνιακά. Τελικά ο Big Boss πέθανε από την δράση του ιού Fox Die έχοντας τον Snake δίπλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου