Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Metal Gear: Acid 2

Ιαπωνία 8/12/2005
Β.Αμερική 21/3/2006
Ευρώπη 19/5/2006

Το sequel του Acid κυκλοφόρησε επίσης για το PSP. Το gameplay ήταν πανομοιότυπο με αυτό του πρώτου τίτλου. Πέρα από αυτό, η μηχανή γραφικών ήταν πλέον cel-shaded. Yπήρχε ένα tutorial mode για αρχάριους. Οι διαθέσιμες κάρτες ήταν πάνω από 500, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το αρχικό game. Χάρις σε ένα mode ονόματι Arena, o gamer μπορούσε να πολεμήσει εναντίον bosses από παλαιότερα Metal Gear παιχνίδια, με την μόνη διαφορά ότι αυτές οι μάχες εναντίον των boss βασίζονταν στο gameplay με τις κάρτες των Acid. To Acid 2 έφερε μαζί του και ένα περιφερειακό, το Solid Eye, το οποίο ουσιαστικά ήταν φακοί που έμπαιναν μπροστά στα μάτια και προκαλούσαν στον gamer την τρισδιάστατη ψευδαίσθηση των όσων έβλεπε στην οθόνη. Η έκδοση της Β.Αμερικής και της Ευρώπης σε σχέση με αυτή της Ιαπωνίας, περιείχε έξι επιπλέον κάρτες οι οποίες βασίζονταν στο επερχόμενο Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots. Υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς εικόνων από το MGS3: Subsistence με τον gamer να μπορεί να τις δει <<τρισδιάστατα>> με τη βοήθεια του Solid Eye. Τέλος, στο Solid Eye Theater υπήρχαν video και εικόνες με διάσημα Ιαπωνικά μοντέλα που εμφανίστηκαν κατά καιρούς σε αφίσες σε games της σειράς Metal Gear.

Το σενάριο του Acid 2 δεν συνδέεται με την επίσημη ιστορία της σειράς ούτε έχει κάποια σχέση με αυτήν του Acid. Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο του παιχνιδιού, ο Solid Snake πετώντας με ένα αεροπλάνο, στο οποίο βρίσκονταν και μία γυναίκα, η Consuela Alvarez καθώς και οι πιλότοι Dave Copeland και Roddy Louiz, προσγειώθηκε παράνομα σε αμερικάνικο έδαφος, με αποτέλεσμα αυτός και η ομάδα του να συλληφθούν από μια ομάδα S.W.A.T του F.B.I..

O Snake στη συνέχεια οδηγείται σε έναν άνθρωπο του F.B.I. εν ονόματι Dalton, ο οποίος αναφέρει στον Snake πως θα άφηνε ελεύθερους αυτόν και τους φίλους του εάν αναλάμβανε και έφερνε εις πέρας μια αποστολή. Ο Snake εστάλη σε ένα συγκρότημα εγκαταστάσεων παραγωγής όπλων της SaintLogic σε ένα απομονωμένο νησί της βόρειας Αμερικής, με στόχο να μάθει τα μυστικά σχέδια της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου